Opvallende verschillen - Update! - Reisverslag uit Dar es Salaam, Tanzania van Rik Luiten - WaarBenJij.nu Opvallende verschillen - Update! - Reisverslag uit Dar es Salaam, Tanzania van Rik Luiten - WaarBenJij.nu

Opvallende verschillen - Update!

Door: Rik

Blijf op de hoogte en volg Rik

30 Januari 2005 | Tanzania, Dar es Salaam

Hieronder een lijstje met de opvallendste verschillen tussen ons kikkerlandje en Tanzania. Ik zal het lijstje aanvullen als me iets nieuws te binnen schiet, dus houdt hem in de gaten!

Tanzanianen...
... haten mensen die stelen innig
... doen alles pole pole; relaxed
... verkopen op elke hoek van de straat bananen, ananas, papaya, watermeloen of mango
... klimmen rond het spitsuur door de ramen om een plaats in de dalla dalla te bemachtigen
... van mannelijk geslacht lopen regelmatig hand in hand, maar ze zijn geen homo
... gooien de afvalbakken van het campus leeg in een nabijgelegen riviertje
... kunnen meestal niet zwemmen, ook al wonen ze hun hele leven aan de oceaan
... zijn met name Christelijk en Moslim en ‘Natuurgod-gelovig’, maar wonen al decennia vredig samen
... zweten soms nog harder dan ik
... geven kinderen aan elkaar door alsof het een jong puppie is
... kijken niet raar op als de stroom- en watervoorziening een paar uur of zelfs een hele dag uitvalt
... weten dat er in de vele nationale parken olifanten, giraffen, zebra's, chimpansees, leeuwen enzovoort enzovoort rondrennen, maar hebben ze meestal nog nooit gezien
... beschikken over een oceaan van 25 graden, vol vissen en koraal in alle kleuren en maten
... hebben een trein die veel trager dan de bus is, onder andere vanwege overstekend wild
... beschikken over het hoogste EN laagste punt van Afrika
... die tot de Masaai behoren lopen altijd met een speer rond (of een stok in de stad, omdat een speer verboden is)

Update 11-02-2005
... klimmen in hun jonge jaren met blote handen en voeten palmbomen in, op zoek naar cocosnoten
... die een restaurant, winkel of hotel bezitten een foto van de president ophangen, omdat ze anders met strenge belastingsambternaren aan de stok krijgen
... betalen geen entree bij muziekoptredens. Als de act bevalt, komen ze dansend naar voren om een fooi aan de zanger(es) te overhandigen
... lopen met emmers, pakketten en tassen op hun hoofd rond

Update 20-05-2005
... verkopen kleding van de C&A en HEMA op de markt
... moeten verplicht 3 HIV/AIDS testen ondergaan, om te mogen trouwen
... betalen nog steeds een bruidschat
... zitten in Zanzibar regelmatig met levende kippen op schoot in de dalla dalla
... mogen over een paar maanden hun nieuwe president keizen, maar de winnaar is al bekend. Er is namelijk maar een grote partij (CCM) die slechts een kandidaat aanbiedt
... die tot de Masaai behoren moeten een wilde leeuw doden om krijger van de hoogste rang te worden; dit gebeurt nog zo'n 8 keer per jaar

• 31 Januari 2005 - 21:33

Patricia:

Wat dacht je van het belangrijkste verschil?
    In Tanzania is het lekker weer!!
    Ruilen???

• 02 Februari 2005 - 08:41

Wil...:

mooi om te lezen,die dagelijkse gewoontes.je krijge een bepaald beeld voor ogen zo!

• 02 Februari 2005 - 18:42

Gijs:

maar die bus heeft toch ook met overstekend wild te maken?

• 04 Februari 2005 - 09:56

Dirk:

He Rik, hoe is alles op UCLAS? Heb je de chimpansees al gezien?

• 04 Februari 2005 - 11:15

Rik:

Paaaaaaaaaaadtje, die bus mag niet door de Nationale Parken, de trein wel. Alles nog steeds goed hier Dirk. Nog geen chimps gezien, ga morgen duiken. Jij alweer ingeburgerd in NL?

• 05 Februari 2005 - 11:51

Elise:

Wat kun je dat toch weer leuk brengen brothie!
    Wat een rijkdom, ondanks al die armoede...

• 07 Februari 2005 - 18:50

Ronald => AOT:

Je ben er niet echt bruiner opgeworden!! Je kan nu wel stoppen met je eigen insmeren denk ik zo!! Nog een beetje carnaval gevierd?! Mooie site trouwens. Groeten

• 25 Mei 2005 - 21:20

Mae:

Haha wat leuk! Ik ga binnenkort naat TZ en surf een beetje rond op Internet om alvast een indruk te krijgen... Daar helpt jouw lijstje goed bij ;-)

Maegen
    maeoff@hotmail.com